1996 var året då en grupp konstälskare, konstutövare och medlemmar i föreningen Astri & Evert Taubes vänner tog över driften på Källströmsgården, som då räddades från rivning.


De som höll på med konst samlades på gården och den blev på vinterhalvåret en kreativ ateljé. Man målade, gjorde eget papper, hade sågspånsbränning, kroki och gjorde gemensamma projekt.

Gruppen, som hade arbetsnamnet Källströmsgårdens målargrupp, hade många spännande utställningar på gården och blev inbjuden till flera konstföreningar. 2008 hade gruppen en utställning på ett galleri i Stockholm. 


Det har passerat många bra konstnärer under årens lopp. Oförglömliga vänner och inspiratörer som Görel Ersson, Birgitta Hallberg, Barbro Hermansson och  Lilly Johansson finns inte längre med oss men har lämnat oförglömliga minnen.


Under en period i början på 2000-talet fick gruppen disponera Påskallaviks bageri gamla lokaler. Där var ägarinnan, Maggan Claesson, ständig  besökare och supporter. Perfekt lokal för papperstillverkning bl a.


Numera jobbar var och en hemma eftersom biblioteket huserar i det gamla boningshuset.